Angst voor inflatie en schommelende euro

handeuros.jpg Alle dertien eurolanden hebben zorgen over een stijgende inflatie en onvoorspelbare schommelingen van de wisselkoersen. Dat zei de voorzitter van de ministers van Financiën van de eurozone, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker gisteren in Brussel.

Juncker -die ook minister van Financiën van Luxemburg is- vertelde in zijn toespraak voor het Europees Parlement dat ‘de stijgende inflatie reden is voor toenemende zorg’. De Europese Commissie verwacht tot volgend jaar zomer nog een hoge inflatie van rond de 2,4 procent, maar daarna zal (volgens de verwachting) de inflatie weer gaan dalen.

Juncker zei verder dat de stijging van de euro ten opzichte van de dollar een ‘relatief beperkte’ impact heeft. Wel betreurt hij de plotse wijzigingen van de wisselkoersen.

Share Button