Made in the EU

vlaggeneu.jpgBrussel denkt aan een Europees label voor voeding en drank: ‘Made in the EU’. Dit ontwerpvoorstel van Europees Commissaris Markos Kypprianou lekte afgelopen zaterdag uit.


Het label zou gebruikt kunnen worden voor producten die de laatste grondige bewerking in een EU-land hebben ondergaan. Overigens kunnen andere bepaalde grondstoffen nog wel buiten landen van de Europese Unie komen.

Volgens het NRC moeten de aangescherpte regels de burgers helpen om suikerziekte en overgewicht te voorkomen. Momenteel is een op de vier Europeanen te zwaar en bedraagt het totale overgewicht van alle EU-burgers 1,5 miljard kilo.

Niet iedereen is het eens met de plannen. Zo reageerde Euro-parlementslid Dorette Corbey: “Ik vind de aanduiding ‘Made in the EU’ veel te algemeen. De trend is toch om te kijken waar een product precies vandaan komt.’

Share Button