Surinaamse vliegmaatschappij mag weer naar Europa vliegen

De Europese Commissie heeft woensdag een nieuwe versie van de zwarte lijst van vliegmaatschappijen gepubliceerd. Aan de lijst zijn geen nieuwe luchtvaartmaatschappijen toegevoegd, wel zijn twee namen van de zwarte lijst geschrapt.


Blue Wing Airlines, een Surinaamse vliegmaatschappij die sinds maart 2006 geen vluchten naar landen van de EU mocht laten gaan, mag dat vanaf nu weer wel. Ook Pakistan International Airlines (PIA) mag weer met al zijn toestellen naar landen in de EU vliegen. Voor de vliegmaatschappij uit Pakistan gold sinds maart 2007 een ban op onder andere de Airbus A310, de Boeing 747 en de Boeing 737. Volgens de Europese Commissie hebben beide maatschappijen met succes een actieplan met corrigerende maatregelen uitgevoerd en zijn ze daarom van de lijst verwijderd.

Volgends Commissaris Jacques Barrot laat de update van de lijst zien dat ‘luchtvaartmaatschappijen die snelle en goede corrigerende maatregelen treffen om aan de veiligheidsnormen te voldoen, ook snel weer van de lijst kunnen worden geschrapt’.

Op de lijst staan momenteel acht individuele luchtvaartmaatschappijen met een volledig exploitatieverbod. Ook weert de EU alle luchtvaartmaatschappijen uit Indonesie, Equatoriaal Guinea, Congo, Liberia, Sierra Leone, Kirgizie en Swaliland en zijn er nog een aantal maatschappijen die beperkingen zijn opgelegd.

Klik hier voor de volledige lijst met alle namen van luchtvaartmaatschappijen.

Share Button