Yahoo dreigt met sluiting Europese kantoren

Toby CoppelEuropese kantoren van Yahoo krijgen nog een paar maanden de tijd om te laten zien wat ze waard zijn. Als de resultaten niet verbeteren, dreigt verkoop of zelfs sluiting van de vestigingen. Dat meldt Toby Coppel, het nieuwe hoofd van Yahoo Europa.

Yahoo liet al eerder weten na te denken over strategische alternatieven, zoals de mogelijke verkoop van Kelkoo. Deze vergelijkingssite werd drie jaar geleden gekocht door Yahoo. Andere Europese diensten van het internetbedrijf komen onder toezicht.

De ambitie van pas aangestelde Coppel was van begin af aan om het Europese marktaandeel van het bedrijf te vergroten. Dat is nu 3,2 procent, te weinig om te concurreren met Google. Die heeft 90 procent van de markt in handen.

Coppel denkt dat de problemen in Europa te wijten zijn aan het gebrek aan concentratie van Yahoo op Europa. Yahoo wil zich nu richten op diensten waarvan iedere dag gebruik wordt gemaakt. Het gaat dan om gebieden als nieuws, sport en koersinformatie. Andere onderdelen moeten zich eerst bewijzen en anders gesloten worden.

Share Button