It’s a dirty job…

Vorige week hebben de parlementariers Doekhi, Brunswijk en voorzitter Somohardjo met elkaar gevochten in de Nationale Assemblee. Het was een ordinair schoolpleingevecht. Heel Suriname spreekt er schande van. Beide heren houden echter vol niet schuldig te zijn. Somo heeft niet geschopt en Doekhi deed alles uit zelfverdediging..

Helaas voor de heren is alles vastgelegd op tape en is te zien dat ze allebei tekeer gingen als pubers. De voorzitter wil nu dat iedereen die het gebouw binnenkomt, zijn wapens inlevert. Hij is veel te bang dat hij, de volgende keer dat er iets uit de hand loopt, een kogel door zijn kop krijgt.

Doekhi gaf in een interview te kennen dat hij die klappen had geincasseerd uit loyaliteit naar zijn aanhangers. Hij kreeg de klappen voor het goede doel. Hij toonde wat littekens van 32 jaar geleden, toen hij ook mishandeld was voor zijn mening. Maar hij zou het zo weer doen. Maar het land blijft er schande van spreken.

Het interview werd gisteren vertoond op een bermbijeenkomst van de NDP, de partij van Desi Bouterse. Hij maakte een lang verhaal kort en zei: “Meneer doekhi, als je dit werk doet, kun je soms klappen krijgen.”

Share Button