Filming in the Rain

afb011.jpg

Als je op reportagereis naar schotland gaat om daar een vafb012.jpgerhaal te filmen dan weet je zeker dat er problemen in het verschiet liggen. Camera’s en regen gaan niet zo goed samen. Aangezien ik in het regenseizoen naar het land van de groene heuvels ben afgereisd was ik dubbel zo bang voor de (zoals de Schotten het noemen) vloeibare zonnestralen.

Ik heb geen dure camerajas die de apparatuur watervrij houdt, dus moest afb013.jpgik maar iets anders verzinnen. Het ziet er misschien niet uit, maar een plasticzak om de camera heen doen werkt geweldig. De regel ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ heeft mij erg geholpen toen ik onderaan het Wallace Monument aan het filmen was. Uit het niets begon de regen naar beneden te komen, en dankzij mijn plasticzak kon ik gewoon verder filmen!

Share Button

2 comments

  1. Ik had niet anders verwacht dan dat je volledig goed voorbereid in het ‘vloeibare zonnestralen’- land terecht bent gekomen. Ben erg benieuwd hoe de film wordt!

  2. Spannend hoe dit afloopt ja, en heel herkenbaar die technische issues. Mijnr ecorder wilde bijvoorbeeld maar niet opladen. Steeds als ie was opgeladen en ik m aandeed, zag ik: low battery. Maar opeens ging het wel goed….zucht van opluchting…

Reacties zijn gesloten.