Hong Kong blijft vrolijk miljarden ontvangen

UTRECHT – Waar de gehele wereld kampt met economische tegenslagen, zag Hong Kong haar ontvangen investeringen uit het buitenland stijgen met een kleine zestien procent. De in totaal 63 miljard Amerikaanse dollars (circa 42,7 miljard euro´s) die in 2008 werden geïnvesteerd in de Chinese regio geven een “blij” gevoel.

Halvering

Wereldwijd heeft de financiële crisis ertoe geleid dat ontvangen investeringen van het buitenland in een aantal economieën gehalveerd is ten opzichten van 2007. Gemiddeld zijn deze investeringen met 14,1 procent afgenomen, na een historisch hoogtepunt in 2007 van liefst 1,34 biljoen euro.

De dans ontsprongen

Hong Kong is de dans der dalingen ontsprongen, met dank aan haar buitenlandse investeerders die zich blijkbaar weinig aantrekken van economische tegenslagen. Hong Kong, dat wordt gezien als een van de belangrijkste financiële centra van Azië, nam dankbaar 63 biljoen dollars (euro) aan, zo werd vrijdag bekend gemaakt op de United Nations Conference on Trade and Development.

Aanhoudende groei

Simon Galphin, die bij Invest Hong Kong de taak heeft deze investeringen te werven, zegt geheel volgens de verwachtingen “blij” te zijn met deze ontwikkeling. Dit vertelde hij het Chinese nieuwsagentschap Xinhua. Hij verwacht dat “de investeringen zullen blijven groeien in Hong Kong (grenzend aan de Zuid-Chinese zee en uitgerust met een diepzeehaven), vanwege haar strategische locatie”.

Bronnen: Xinhua

Share Button