Internationale mediaorganisatie uit Sierra Leone van start

UTRECHT Media professionals uit Sierra Leone, waaronder krantenredacteuren en uitgevers, zijn samengekomen om een internationale mediaorganisatie te vormen. De Sierra Leone International Media Organisation (SLIMO) wordt door sommige mensen nu al de meest machtige mediaorganisatie genoemd die het land ooit heeft voortgebracht.

SLIMO wil dat haar leden, dat zijn beroepsmensen vanuit de mediabranche, zoals journalisten, de interesse in het vak blijven houden.
De organisatie zal zich inspannen om de interesse in de media en communicatiebetrokkenheid te stimuleren, door een medium te leveren. In dit medium kunnen journalisten en andere mediaprofessionals elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen over hun werk.
Dit zal het communicatiebeleid en de uitoefening hiervan verbeteren, en de harmonie tussen de media en de werkzame professionals in deze branche aanmoedigen.

De organisatie heeft de doelstelling om de interesse van de leden te beschermen en te verzekeren dat de leden het respect en de waardigheid van SLIMO naleven.
De organisatie promoot tevens de vrede en veiligheid in Sierra Leone, strijdt voor pers –en informatievrijheid en ze zorgt er voor dat alle leden gelijk én eerlijk behandeld worden.

SLIMO is een regionale onafhankelijke organisatie, met een non-profit netwerk van redacteuren, mediabazen en bekende journalisten van kranten, tijdschriften, radio en televisiestations, nieuwsagentschappen en nieuwsmedia.

Met haar commissies, probeert SLIMO een brug te creëren tussen internationale media activiteiten en media ontwikkelingen in de arena van Sierra Leone.

De Raad van Bestuur van SLIMO bestaat uit diverse professionals uit de mediabranche. Zo is Algemeen directeur Media Coördinatie, Philip Neville, die tevens hoofdredacteur is van The Stan­dard Times News­pa­per, de voorzitter is Wil­fred Kabs-Kanu, uitgever van Coco­rioko News­pa­pers en de president van SLIMO is Ahmed M Kamara, tevens uitgever van Newstime Africa.

Bron: News Time Africa / Sierra Express Media / SLIMO

Share Button