Toch ook vrijgezellen in Qatars nieuwste stad(je)

UTRECHT, 16 september 2009 – Goed nieuws voor de vrijgezelle mannen van Qatar. Ook zij mogen zich vanaf nu inschrijven voor een appartement in het prestigieuze bouwproject ‘Barwa Village’. Eerder konden alleen gezinnen zich inschrijven, maar nu kunnen dus ook singles één van de 13.000 nieuws bewoners worden. Dit meldt de krant Gulf Times.

Barwa Village wordt een beschermde gemeenschap met 18 woonblokken, 918 winkels, een sportschool, een internationale school voor 900 leerlingen, een moskee met plek voor 800 man en een ziekenhuis. Daarnaast wordt 30 procent van het 400.000 vierkante meter (!) metende terrein vrijgehouden voor openbare parken, zo schrijft Construction Week.

Qatar in de hoogste versnelling

Een prestigieus project, helemaal omdat dit alles in vijftien maanden gerealiseerd moet worden. De plannen werden in november vorig jaar aangekondigd, in januari 2010 moeten de eerste bewoners in hun huis kunnen trekken. Verbazingwekkend snel voor een land als QatarBarwa Village (bron: Gulf Times), meent de krant Arabian Business: ‘Het is moeilijk te begrijpen hoe het Qatar, met een over het algemeen relaxte instelling, lukt om zo hard vooruit te gaan met de constructie en ogenschijnlijk niet geraakt te worden door de crisis, terwijl andere staten in de regio flinke tegenslagen te verwerken hebben gehad.’

Best betaalbaar

Het is inderdaad opvallend dat de projectontwikkelaar nog steeds genoeg geld ter beschikking heeft; in totaal kost het project namelijk zo’n 1,5 miljard dollar. En dan vallen de huurprijzen voor Nederlandse begrippen nog mee: Gulf Times schrijft dat een studio van 48 vierkante meter 467 euro moet gaan kosten, een tweekamerappartement (96 vierkante meter) 560 euro en een driekamerappartement (144 vierkante meter) 840 euro.

Niet voor iedereen

Terwijl de vrijgezellen nog niet eens de kans hebben gehad zich in te schrijven, is nu al 93 procent van de appartementen verhuurd. Deze huurders komen uit 21 verschillende landen; Barwa Village lijkt dus ook veel expats aan te trekken. Het is overigens wel de bedoeling dat de vrijgezelle mannen een redelijke baan hebben; met minder dan een middleclass-inkomen worden ze niet toegelaten. Single vrouwen worden sowieso niet toegelaten.

Bronnen: Gulf Times, Construction Week, Arabian Business

Promotiefilmpje Barwa Village

Share Button