Veel abortussen in Bulgarije

UTRECHT – Bulgarije staat derde op de lijst met de meeste abortussen per jaar, na Rusland en Oekraïne. Dat heeft dr. Tanya Andreeva gezegd tijdens een persconferentie in het Sheynovo ziekenhuis voor verloskunde en gynaecologie in Sofia.

In Bulgarije worden per jaar gemiddeld 37.000 abortussen uitgevoerd en worden er gemiddeld 75.000 kinderen per jaar geboren. Dat betekent dat een derde van de zwangerschappen voortijdig wordt afgebroken, meldt Focus Information Agency zaterdag.

Volgens de Bulgaarse website Novinite is slechts 20% van de zwangerschappen in Bulgarije gepland, tegenover 60-70% in andere landen die bij de Europese Unie zijn aangesloten. Ook gebruikt slechts 6% van de Bulgaarse vrouwen een anticonceptiepil. Dr. Andreeva waarschuwde tijdens de persconferentie dat abortus geen anticonceptiemethode is.

Ongewenst zwanger

Elk jaar raken er over de hele wereld 185 miljoen vrouwen ongewenst zwanger. Ongeveer 30 tot 50 miljoen van die zwangerschappen wordt afgebroken door een abortus, aldus Focus Information Agency.

Abortus wordt gezien als een van de oorzaken van onvruchtbaarheid. Volgens Novinite hebben 250.000 paren in Bulgarije vruchtbaarheidsproblemen.

Bronnen: Novinite, Focus Information Agency

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.