Bekeerlingen trekken aandacht Islamitische wereld

UTRECHT 3 september 2009 – Westerse bekeerlingen tot de Islam  trekken steeds vaker de aandacht van de Islamitische wereld. Zo zendt Al-Manar TV, de televisie zender van Hezbollah, tijdens de Ramadan het programma ‘De Islam in Vreemde Talen’ uit.

In dit programma dat twee keer per week wordt uitgezonden, worden westerse bekeerlingen geïnterviewd over hun motieven, leven als moslim in een Europees land en natuurlijk ook hoe zij de Ramadan daar ervaren.

 Bij andere talkshows die op verschillende televisiezenders uit worden gezonden en als thema Islam en Religie hebben, worden ook steeds vaker bekeerlingen betrokken. Ook wordt veel aandacht besteedt aan de bekering van publieke figuren in de Westerse wereld zoals bijvoorbeeld de Franse voetballer Frank Ribery en de zanger Ne-Yo. Vooral de vermoedelijke bekering van megaster Michael Jackson kreeg voor en na zijn dood veel aandacht.

Het aantal autochtone moslims in Nederland is stijgende. Per jaar zijn dit er vijfhonderd. In Duitsland zijn het er naar schatting vijftienhonderd. In de Benelux worden vanaf 2007 ook jaarlijkse bekeerlingendagen gehouden. In Nederland gebeurt dit in de Dar Al-Hijra Moskee in Rotterdam.

Bronnen:www.intercultureel.nl, CBS, Al-Manar TV

Share Button