Homogemeenschap Washington erop of eronder

President Obama heeft zich in de afgelopen vier jaar duidelijk uitgesproken over onderwerpen als het homohuwelijk, adoptierechten voor homoseksuele stellen en tegen discriminatie op basis van geslacht of seksuele voorkeur. Er is een wet aangenomen tegen ‘hate crimes’, misdaden die voortkomen uit haat tegen geaardheid of sekse. Daarnaast mogen homo’s sinds kort in het leger openlijk voor hun seksualiteit uitkomen.

Mitt Romney heeft in zijn campagne weinig prijs gegeven over zijn plannen met de rechten van homo’s, lesbiennes en biseksuelen. Hij heeft wel gezegd niet achter het homohuwelijk te staan. Hij heeft nog geen plannen om andere wetten, zoals die tegen ‘hate crimes’, terug te draaien als hij president zou worden. Toch vreest de homogemeenschap in Washington dat hij de klok gaat terugzetten.

“President Obama wordt gezien als één van de meest homovriendelijke presidenten, terwijl Romney homorechten minder hoog op de agenda heeft staan,” stelt Justin Snow, journalist en een prominent lid van de homogemeenschap in Washington.

Omdat Mitt Romney weinig loslaat over zijn plannen is het voor Snow lastig te zeggen hoeveel invloed de uitslag heeft op de huidige situatie van homo’s, lesbiennes en transgenders in de Verenigde Staten. “Er is een Republikeinse homogemeenschap die Mitt Romney steunt, volgens deze groep is de gouverneur niet van plan de gezette stappen terug te draaien,” aldus Snow. “Hij kan zich, volgens hen, over dit onderwerp tijdens de verkiezingsperiode niet al te vrijdenkend uitspreken. Hij zou dan een deel van zijn streng religieuze achterban kwijtraken”. Als de laatste uitslagen binnen zijn, zal blijken of Obama zijn pad kan blijven volgen of dat Mitt Romney de kans krijgt een andere weg in te slaan. Snow is erg benieuwd, hij volgt de uitslag op verschillende LGBT-feestjes in Washington DC. “Als Obama wint, drink ik daar wel een extra drankje op.”

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.