Baby mogelijk genezen van HIV

LONG BEACH – In een ziekenhuis in Long Beach, Californië is een baby mogelijk genezen van HIV. De baby, afgelopen zomer gebaard door een moeder met AIDS, heeft vier uur na de geboorte een hoge dosis van antiretrovirale medicijnen gekregen. Tot noch toe is er geen virus in het lichaam van de baby gedetecteerd.

De baby kreeg een hoge dosis antiretrovirale medicijnen, AZT, 3TC and Nevirapine, toegediend gekregen. Elf dagen later was er geen virus meer te vinden in het lichaam en nu, elf maanden later, is er nog steeds niks te vinden in het lichaam van de baby. De baby zit nog in de behandeling, dus het is te vroeg om definitief te zeggen dat de baby genezen is. De artsen gaan de baby voorlopig ook nog niet uit de behandeling halen. Deborah Persaud, behandelend arts zegt dan ook dat het niet standaard is om kinderen uit de behandeling te halen.

Persaud was ook betrokken bij het eerste geval van een genezen HIV baby. In Mississippi, drie jaar geleden, werd een meisje geboren bij een moeder geïnfecteerd met AIDS. Per ongeluk kreeg ze een hoge dosis van de antiretrovirale medicijnen. Ze is nu bijna twee jaar van haar medicatie af, maar toont nog steeds geen tekenen van HIV infectie.

Na het succes van deze twee kinderen, wordt er volgens Persaud dan ook binnen een aantal maanden klinische onderzoeken gedaan naar het gebruik van deze methode bij de geboorte van HIV baby’s. De uitkomst zou een doorbraak in het gevecht tegen AIDS kunnen betekenen.

Bron: CNN

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.