Boeing verplicht geland op Hawaii

ROTTERDAM – In Hawaii heeft een Boeing 787 van Japan Airlines verplicht moeten landen nadat de piloten één van de twee motors had uitgeschakeld. Het vliegtuig was onderweg van Tokyo naar San Francisco met 171 mensen aan boord. Niemand raakte gewond.

Door een melding over een verlaagde druk van de olie in één van de twee motors, moesten de piloten noodgedwongen de motor uitschakelen. Volgens protocol moeten ze vervolgens zo snel mogelijk landen en ook voorrang krijgen bij het vliegveld dat het meest dichtbij is.

De Boeing 787 hoort bij de dreamliner vloot. De vloot die in januari 2013 even niet mocht vliegen door problemen met de batterij. Boeing geeft zelf ook aan dat de Boeing 787 minder goed presteert dan de Boeing 747 of de Boeing 777. Volgens Boeing is het nog een proces waaraan gewerkt wordt.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.