Inkomensbelasting Spanje daalt met 12,5 procent

Cristóbal MontoroDe komende twee jaar zal de inkomensbelasting van Spanjaarden met 12,5 procent dalen. Dit is een onderdeel van de hervorming van het belastingstelsel van het land dat gisteren werd gepresenteerd door de regerende partij de Partido Popular (PP).

De Spaanse minister van Economie Cristóbal Montoro laat aan de Wall Street Journal weten dat het verlagen van de belasting zal zorgen voor meer investeringen en banen. Naast de daling in inkomstenbelasting zal de vennootschapsbelasting voor bedrijven met 25 procent dalen wat volgens Montoro ervoor zal zorgen dat Spaanse bedrijven weer kunnen concurreren met andere bedrijven wereldwijd.

Alle Spanjaarden zullen erop vooruitgaan, maar volgens de krant el Mundo is de hervorming van de belasting niet helemaal ondubbelzinnig. Zo zouden de inwoners van Spanje begin 2015 iets gaan merken van de hervorming waarna de verkiezingen in november van dat jaar snel zullen volgen. Volgens de krant hoopt de overheid de inwoners te laten vergeten dat de PP juist de belastingen flink hebben opgevoerd aan het begin van de crisis.

Nu de economie weer aan het groeien is in Spanje zeggen deskundigen in de Wall Street Journal dat de groeiende economie het verlagen van de belastingen kan opvangen. Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) liet vorige maand weten dat de Spaanse economie dit jaar met 1,2 procent zal groeien en dat er ruimte is om de belastingen te verlagen.

Bronnen: The Wall Street Journal, El Mundo

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.