Vliegveld Boston treft maatregelen tegen klimaatverandering

Het Amerikaanse Boston Logan International Airport doet een stap richting duurzaamheid. Officials van het vliegveld hebben bevestigd dat het door water omringde vliegveld wordt verbouwd om het duurzamer te maken, én beter te beschermen tegen rampen veroorzaakt door klimaatverandering.

Na orkaan Sandy in 2005, is er meer aandacht in de VS voor rampen bij vliegvelden die te maken hebben met klimaatveranderingen. Hierbij wordt vooral gekeken naar maatregelen die genomen kunnen worden tijdens stormen.

Boston Logan Airport is voor een groot deel omringd door water. bron: google maps
Boston Logan Airport is voor een groot deel omringd door water. bron: google maps

In het geval van het vliegveld in Boston, zullen er wat aanpassingen gedaan worden. Zo zullen generatoren naar een hogere verdiepingen worden verhuisd, en zullen er speciale flood doors gemaakt worden. Met dit alles gaat veel geld gemoeid. Er is negen miljoen dollar beschikbaar gesteld om een kwart van het vliegveld weerbaarder te maken.

Het lijkt alsof het vliegveld handelt onder de slogan ‘voorkomen is beter dan genezen’. Niet alleen maatregelen voor tijdens een storm worden genomen, ook zet het vliegveld in op duurzaamheid. Zo moet in 2020 elektriciteitsverbruik met een kwart gedaald zijn en broeikasgassen met 40% gedaald zijn. Ook de passagiers moeten aan de bak; in 2013 moet er per passagier 2% minder afval zijn.

Logan Airport is één van de 44 vliegvelden in Amerika die een geldbedrag van de Federal Aviation Administration heeft gekregen om duurzamer te werken. Andere vliegenvelden die meer gaan doen aan duurzaamheid zijn Oakland International in California, verschillende vliegvelden in San Diego en het vliegveld van Jacksonville, Florida.

bron:
http://www.nytimes.com/2015/05/05/us/strategies-to-help-bostons-logan-airport-guard-against-climate-change-effects-are-funded.html?_r=0
https://www.bostonglobe.com/metro/2015/05/03/logan-plans-major-changes-address-climate-change/KXnlO6Q0DwqlqessUZd12H/story.html

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.