Obama: ‘Geen concrete aanwijzingen voor een aanslag in de VS’

 

Foto credit: BBC News
Foto credit: BBC News

Door Nore Witte

Amsterdam – President Obama heeft tijdens een persconferentie in Washington laten weten dat er geen ‘specifieke en geloofwaardige’ aanwijzingen zijn voor een terroristische aanslag in de Verenigde Staten. Hij liet dit weten, voorafgaand aan de Thanksgiving vakantie. Veel mensen reizen dit weekend naar familie en vrienden en hij wil hen verzekeren van een veilige reis, verklaart CNN. 

Door de aanslagen in Parijs, vindt Obama het begrijpelijk dat Amerikaanse burgers bang zijn voor een soortgelijke aanslag, meldt BBC News. Ook benadrukte de president op 25 november dat de Verenigde Staten er alles aan doet om aanslagen te voorkomen. Zo zijn er meer dan 8000 luchtaanvallen geweest op belangrijke bolwerken voor de Islamitische Staat. Ook probeert de VS aanvoerlijnen te stoppen, die voor de beweging van belang zijn.

Obama is op 23 november een samenwerking gestart met de Franse president Hollande, om samen de coördinatie van luchtaanvallen op de IS te verbeteren. ‘Ik wil dat het Amerikaanse volk, die hun vakantie ingaat, weet dat de militaire macht en binnenlandse veiligheid bezig zijn met de zaak’, zegt Obama op BBC News.

Na 9/11 heeft de Verenigde Staten verscherpte maatregelen genomen die het land nog steeds handhaaft. Desondanks, benadrukt de president, mochten burgers iets verdachts zien dan moeten zij dit onmiddellijk melden. Jef Johnson, van het Secretariaat van Binnenlandse Zaken, introduceerde de slogan: ‘If you see something, say something.’
Volgens Obama zijn terroristische aanslagen de realiteit, maar is de VS er tegen uitgerust.

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.