Argentijnse ex-president Menem krijgt gevangenisstraf voor verduistering

Carlos Menem
Carlos Menem

De Argentijnse ex-president Carlos Menem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Menem was 10 jaar lang president van Argentinie en was betrokken in meerdere strafzaken. De zaak tegen de ex-president liep al sinds Augustus.

De inmiddels 85-jarige Carlos Menem was de president van Argentinië van 1989 tot 1999. Dat Menem de celstraf uit zal zitten is onwaarschijnlijk, hij leeft namelijk in immuniteit en kan dus niet gearresteerd worden.

Het is niet de eerste keer dat de ex-president in opspraak komt. Twee jaar geleden is Menem ook al veroordeeld voor betrokkenheid bij wapen en munitie smokkel naar landen als Ecuador en Kroatië. In deze zaak werd hij veroordeeld tot zeven jaar straf, ook deze straf heeft hij niet uitgezeten.

Naast Menem werd ook Domingo Cavallo, zijn minister van financiën schuldig bevonden aan verduistering. Domingo Cavallo is veroordeeld tot drie jaar en drie maanden celstraf. In maart zal de rechtbank verdere uitspraken doen over de veroordeling, tot die tijd zal Menem nog niet de cel in hoeven

De ex-president was zelf niet aanwezig bij de zitting. Zijn advocaten gaven in een verklaring af dat dit te maken had met gezondheidsproblemen.

 

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-34981089

http://www.lanacion.com.ar/1850362-condena-carlos-menem-domingo-cavallo-pago-sobresueldos

http://www.telesurtv.net/english/news/Argentina-Carlos-Menem-Domingo-Cavallo-Imprisoned-for-Theft-20151201-0021.html

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.