Griekse politie verplaatst 3500 vluchtelingen van grens Macedonie naar Athene.

De Griekse stranden worden de afgelopen tijd geteisterd door bootjes met vluchtelingen die aanspoelen. Bron: Flickr
De Griekse stranden worden de afgelopen tijd geteisterd door bootjes met vluchtelingen die aanspoelen.
Bron: Flickr

De Griekse politie heeft woensdag 2300 vluchtelingen verplaatst die waren gestrand bij de grens van Macedonië. De vluchtelingen zijn per bus naar de Griekse hoofdstad Athene gebracht waar ze zullen worden opgevangen. De vluchtelingen zaten al ruim 2 weken vast aan de grens.

De spanningen bij de grens liepen de afgelopen weken hoog op sinds Macedonië nieuwe regels invoerde. Alleen vluchtelingen uit oorlogszones mochten de grens nog oversteken. De meeste vluchtelingen die nog vast zaten aan de grens kwamen uit Pakistan, Somalië, Marokko, Algerije en Bangladesh.

Verdeeld over 45 bussen werden de vluchtelingen van Idomeni naar Athene gereden. Hier zullen ze worden opgevangen in tijdelijke opvanglocaties, waarvan twee oud olympische zalen. 350 agenten hielpen mee met de verplaatsing die respectievelijk rustig verliep. Zo’n 30 migranten weigerde mee te komen en werden gearresteerd. Later op de dag werden deze alsnog met de andere migranten naar Athene gebracht.

Eerder vandaag zonk een boot voor de kust van het Griekse eiland Farmakonis. Van de 50 opvardende zijn er zeker twaalf migranten verdronken, onder wie zes kinderen. 23 vluchtelingen werden gered en tot nu toe zijn er nog twaalf mensen vermist. Griekse kustwachters en marineschepen zijn nog steeds bezig met de zoekactie. In totaal zijn er al meer dan 3500 mensen gestorven tijdens hun reis van het Midden-Oosten naar Europa.

 

Bronnen:

http://www.ekathimerini.com/204194/article/ekathimerini/news/police-move-2300-migrants-from-fyrom-border-to-athens

http://www.bbc.com/news/world-europe-35055977

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.