Paus bid voor slachtovers stormen VS, VK en Zuid-Amerika

VATICAAN STAD- Tijdens de publieke dienst op het St. Pietersplein riep Paus Franciscus op om te bidden voor de regio’s die momenteel geteisterd worden door overstromingen en orkanen.  

Pausieee

In het zuiden en midden de Verenigde Staten zijn al minimaal 35 doden gevallen bij zware stormen. Terwijl in Zuid-Amerika de beruchte El Nino stormen weer toeslaan, waardoor er in totaal 150.000 mensen hun huis moesten verlaten. Ondertussen worden Ierland en het Verenigd Koninkrijk gestorven door in totaal 3 stormen, wat zorgt voor overstromingen en duizenden mensen zonder elektriciteit.

Als reactie hierop vertelde de paus de verzamelde gelovigen op het Sint Pietersplein het volgende: ‘Ik nodig iedereen uit om te bidden voor de slachtovers van de rampen in de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Zuid-Amerika, voornamelijk Paraguay. Deze rampen hebben helaas gezorgd voor doden, veel schade en mensen zonder huis’. Over het thuisland van de paus, Argentinië, werd niet speciaal iets gezegd, ondanks dat daar ook 20.000 mensen gevlucht zijn voor de storm.

‘Hopelijk helpt god al deze mensen en draagt ons gebed daaraan bij’, sloot de paus zijn wekelijkse mis af.

 

Bronnen:

Catholic News Service: http://www.catholicnews.com/services/englishnews/2015/pope-prays-for-natural-disaster-victims-in-us-uk-latin-america.cfm
Vatican Radio: http://en.radiovaticana.va/news/2015/12/30/pope_francis_prayers_for_us,_uk,_south_america_storm_victim/1197717
Breitbart: http://www.breitbart.com/london/2015/12/30/pope-prays-for-weather-victims-in-britain-united-states-paraguay/

Foto: ANSA

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.