‘Sancties tegen Rusland deze vrijdag verlengd’

Matteo Renzi (foto: Reuters)
Matteo Renzi (foto: Reuters)

AMSTERDAM – Europese leiders komen deze vrijdag bijeen in Brussel om te praten over de sancties tegen Rusland. Verwacht wordt dat deze een half jaar verlengd zullen worden. Aanleiding is een oproep van Italiaans premier Mateo Renzi in een brief aan Europese leiders afgelopen week.

In een nadere toelichting aan de Italiaanse zender RAI gaf Renzi afgelopen dinsdag aan dat hij niet zomaar wil doorgaan met de sancties. “We moeten met onze bondgenoten overleggen hoe zij naar de sancties kijken, zodat we niet automatisch doorgaan met de sancties”, zei de premier. Italië is zelf een van de grootste importeurs van Russisch gas in Europa, maar geeft dus te kennen geen probleem te hebben met verlenging van de sancties.

Op de top, die deze vrijdag begint in Brussel, zullen de sancties en vorderingen in het Russisch conflict besproken worden. Verlengen is een grote mogelijkheid, zeggen ingewijde diplomaten. Eind januari zouden de sancties volgens het verdrag van Minsk eindigen. Zolang er geen vordering in de beëindiging van het conflict zit zullen economische sancties tegen Rusland blijven of zelfs worden uitgebreid, hebben verschillende EU-leiders al aangekondigd.

Bron:

http://www.cnbc.com/2015/12/15/reuters-america-update-1-eu-expected-to-agree-on-extending-russian-sanctions-on-friday.html

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.