Cameron: imams moeten Engels leren om jongeren te beschermen

Londen – Premier Cameron waarschuwt imams dat zij Engels moeten leren zodat zij jongeren kunnen beschermen tegen ISIS. Tegenwoordig spreken veel jongeren volgens hem geen Arabisch, waardoor zij bepaalde kwesties en problemen niet kunnen bespreken met een imam.

Volgens de premier moeten imams jongeren de juiste begeleiding geven zodat zij op het goede pad komen. Hij voegt toe dat zijn mening is bevestigd nadat hij vorige week met een vrouwelijke groep Moslims heeft gepraat. Daarnaast zijn een aantal jongeren naar hem toe gekomen in Leeds, toen hij een bezoek bracht aan een moskee.

De premier wil dat alle inwoners van Engeland Engels leren spreken. Daarbij benadrukt hij dat dit niet alleen belangrijk is voor de imams, maar ook de vrouwen die thuis gehouden worden door hun mannen. Hij wil dat zij waakzaam zijn en proberen te voorkomen dat hun zoons zich aansluiten bij de IS. Op die manier kan extremisme onder jongeren worden aangepakt. Cameron vindt dat veel vrouwen een traditionele, onderdanige rol aannemen en niet durven op te staan tegen hun man, wat het radicaliseren makkelijker maakt. De vrouwen worden op die manier heel kwetsbaar. Hoewel de premier strijd voor de rechten van deze groep vrouwen, erkent hij dat het een gevoelige kwestie betreft.
De regering liet eerder deze week weten dat zij twintig miljoen vrijmaken om vrouwen Engels te leren om zo hun positie in de maatschappij te versterken.

De conservatieve Gareth Johnson reageerde op het nieuws, door aan te geven dat hij de ontwikkelingen toejuicht. Volgens hem verbetert de integratie en helpt het een nationale identiteit te ontwikkelen als de gehele bevolking dezelfde taal spreekt, wat sociale cohesie teweeg brengt.

Een nieuw programma voor moslims zal de komende tijd ontwikkelt worden die zich richt op de sociale cohesie versterken, mogelijkheden verbreden voor burgers en de focus leggen op integratie. Daarnaast wil Cameron meer middelen inzetten om te voorkomen dat mensen zich aansluiten bij de IS. Eerder werd bekend dat 700 mensen het land zijn ontvlucht.

Bron: The Telegraph
Bron: The Telegraph

Bronnen:
1. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/12110525/David-Cameron-Imams-should-learn-English-and-protect-young-people-from-Isils-poisonous-rhetoric.html
2. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/12104556/David-Cameron-More-Muslim-women-should-learn-English-to-help-tackle-extremism.html
3. http://www.newsletter.co.uk/news/ni-muslim-figure-really-surprised-by-cameron-s-english-language-policy-1-7167380

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.