Donald Trump boycot volgende televisiedebat Republikeinen

Donald Trump tijdens een toespraak. Foto: Isaac Brekken/AP
Donald Trump tijdens een toespraak. Foto: Isaac Brekken/AP

De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen, Donald Trump, heeft woensdag in een persconferentie in Marshalltown, Iowa gezegd dat hij niet meedoet aan een volgend debat van televisiezender Fox News. Trump vindt een persbericht dat de zender eerder publiceerde vernederend. In plaats van het televisiedebat organiseert de politicus een evenement in Iowa om geld in te zamelen voor veteranen.

De keuze van Trump om het debat aan zich voorbij te laten gaan heeft ook te maken met Megyn Kelly, politiek verslaggever bij Fox News. De campagneleider van Trump, Corey Lewandowski, verklaarde woensdag dat Kelly op televisie openlijk bevooroordeeld is tegen de Republikein, in een telefonisch interview met MSNBC’s Morning Joe. De politicus en Fox News staan al langere tijd op gespannen voet, onder andere door de ongeremde vraagkeuze van Kelly.

Het debat, deze donderdag, wordt eveneens gehouden in Iowa in de stad Moines. Met de afwezigheid van Trump bij het debat zijn er slechts zeven Republikeinse kandidaten aanwezig. Ted Cruz neemt Trumps plaats in het midden van het podium over en hij wordt vergezeld door Ben Carson, Marco Rubio, Chris Christie, Jeb Bush, John Kasich en Rand Paul.

Op 8 november dit jaar worden de 58e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten gehouden.

BRONNEN:

http://www.theguardian.com/us-news/2016/jan/26/donald-trump-boycott-fox-news-republican-debate

http://www.vox.com/2016/1/26/10835994/trump-megyn-kelly-debate-boycott

http://nymag.com/daily/intelligencer/2016/01/donald-trump-skip-fox-news-debate.html

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.