Europese Unie kan meer belastinggeld in Groot-Brittannië eisen van Google

 Het kantoor van Google in Covent Garden, Londen. Foto: Penson/Rex/Shutterstock
Het kantoor van Google in Covent Garden, Londen. Foto: Penson/Rex/Shutterstock

Google kan worden gedwongen om meer Britse belasting te betalen door de Europese Unie. Ambtenaren bevestigen dat ze gaan kijken naar de klachten van de politieke partijen SNP en Labour, die vinden dat de schikking van 130 miljoen pond een speciale behandeling is.

De Europese Commissie zei dat ze gaan kijken naar alle ontvangen klachten, niet lang nadat de commissaris Margrethe Vestager zei dat EU-autoriteiten de deal van de Britse regering met Google zouden kunnen onderzoeken.

Vestager zei dat het nog te vroeg was om te zeggen of Google’s deal moeten worden onderzocht, maar voegde toe: “Als we vinden dat er iets is om bezorgd over te zijn, als iemand schrijft voor ons en zegt: ‘misschien is dit niet zoals het zou moeten zijn’, dan zullen we een kijkje nemen. ”

Stewart Hosie, de woordvoerder economie van SNP Westminster woordvoerder, zei: “De waarheid is dat we heel weinig weten over de schikking tussen de fiscus en het bedrijf. Deze gesprekken zijn privé gehouden en er zijn slechts enkele details onthuld.”

De Europese Commissie heeft laten weten dat er voorstellen klaar liggen om belastingontduiking bij multinationals te voorkomen. De nieuwe Europese maatregelen tegen belastingontwijking zullen het vermogen van de lidstaten om vennootschapsbelastingdeals aan te bieden in de toekomst beperken.

BRONNEN:

  • http://www.theguardian.com/politics/2016/jan/28/eu-could-force-google-to-pay-more-uk-tax
  • http://www.bbc.com/news/business-35426714
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.