Noord-Korea mogelijk bezig met raket lancering

Seoul – De VS denkt dat Noord-Korea mogelijk bezig is met een raketlancering. De afgelopen tijd vinden meer activiteiten plaats rond het Sohae Satelliet Station.

Een bron, afkomstig uit de VS, heeft het AFP nieuws agentschap verteld dat de lancering mogelijk een satelliet of een ander ruimte object betreft. Toch zijn hier nog geen concrete bewijzen voor, gaf de bron toe.
Wel bouwt de spanning tussen Noord-Korea en de VS op doordat Kim Yong-un laatst aangaf de vijand in een keer te kunnen vernietigen. Dit wil hij bereiken door nucleaire wapens in te zetten.

Momenteel bespreekt de Verenigde Naties Veiligheidsmissies of er nieuwe sancties geheven gaan worden tegen Noord-Korea nadat het land nucleaire tests uitvoerden op 6 januari.

Pyogyang zei dat het succesol een hydrogene bom heeft af laten gaan, maar nucleaire experts betwijfelen deze claim doordat de bomaanslag niet groot genoeg was.

Niet alleen de Verenigde Staten maken zich zorgen over de toegenomen activiteiten, ook Japan. Zo denkt het land dat er binnen een week, vermoedelijk woensdag, iets afgevuurd gaat worden. Japan probeert zich erop voor te bereiden.
Nieuwsagentschap Yonhap uit Zuid-Korea citeert een bron uit de regering die vertelt dat de overheid speciale schermen aan het plaatsten is op sleutelplekken, om op die manier actie van het buurland snel in de gaten te hebben.

Hoewel de Verenigde Staten en Japan waakzaam toekijken, geeft een bron uit de VS toe dat de schommelingen in activiteit gebruikelijk is voor het gesloten land. Vaak zou het gaan om onschuldige tests.

Afgelopen jaar werd een speciaal station gebouwd in Noord-Korea, waarvan experts destijds vermoedden dat het bedoeld is om raketten vanaf te laten vuren.
Daarnaast lanceerde het land in 2012 verschillende satellieten de lucht in en claimde vervolgens dat het zou gaan om communicatie satellieten. Landen, waaronder de Verenigde Staten, keken toen met afschuw toe en waren tegen de lancering.

Bronnen:

  1. http://www.bbc.com/news/world-asia-35433117
  2. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/north-korea-preparing-launch-long-7259297
  3. http://news.sky.com/story/1631036/north-korea-preparing-to-launch-missile

 

Het uploaden van een foto was niet mogelijk.

 

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.