President veilig na aanslag Jemen

Hadi Jemen

AL MUKALLA – De president van Jemen, Abdu Rabbu Mansour Hadi, is veilig na een bomaanslag die donderdag plaatsvond in de buurt van zijn paleis in Al Mukalla, een stad in het zuiden van het land. Bij de aanslag kwamen anderen wel om het leven, in verschillende media wordt gesproken over zeven tot acht doden.

De explosieven lagen in een auto en werden door een zelfmoordterrorist tot ontploffing gebracht bij een controlepunt  vlakbij het presidentieel paleis. Een militante groep die gelieerd wordt aan IS heeft de aanslag opgeëist. Volgens officiële bronnen uit de regering was het doelwit een groep werknemers die onderweg was naar het paleis.

Vorig jaar werd Hadi afgezet door de Hutu-rebellen en moest vluchten naar Saoudi-Arabie. Een half jaar geleden wist de regering haar macht weer te herstellen, zodat Hadi in september weer terug kon keren naar Jemen. Sindsdien zijn al verschillende terroristische aanslagen gepleegd, onder meer door groepen die gelieerd worden aan Al-Quaeda en IS.

De strijd in Jemen raakt inmiddels vele inwoners. Volgens cijfers van de Verenigde Naties hebben ruim 14,4 miljoen mensen moeite om iedere dag voldoende te kunnen eten.

Afbeelding: Wikimedia Commons

http://www.nytimes.com/2016/01/29/world/middleeast/yemen-bombing.html?ref=world&_r=0

http://www.aljazeera.com/news/2016/01/yemen-aden-presidential-palace-explosion-160128133053533.html

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.