Rechtzaak Zweedse arts die vrouw ontvoerde begonnen

Bron: The Guardian
Bron: The Guardian

De rechtzaak tegen een Zweedse arts die een vrouw ontvoerde en opsloot in een bunker, is vandaag van start gegaan. Hij wordt er van verdacht haar ontvoerd te hebben met als doel haar voor langere tijd gevangen te houden en te gebruiken als seks-slaaf. De man heeft bekend dat hij haar ontvoert heeft, maar houdt vol dat hij haar niet verkracht heeft.

De arts had zich voorgedaan als een Amerikaan en met haar afgesproken. Bij hun tweede afspraak in september van vorig jaar, had hij champagne en aarbeien gedoopt in chocolade meegenomen. In de chocolade zat rohypnol waarmee hij de vrouw verdoofde. Vervolgens bracht hij haar met een rolstoel naar zijn auto en vervoerde hij haar vanaf Stockholm naar zijn huis in de buurt van Kristianstad, 560 kilometer verderop.

Daar sloot hij haar op in een betonnen bunker die hij in vijf jaar had gebouwd in een oude schuur. Zweedse media melden dat hij een contract had opgesteld waaruit zou blijken dat hij haar voor 10 jaar gevangen wilde houden. Haar gevangenschap zou ingekort worden als ze bepaalde seksuele handelingen zou verrichten en zou verlengt worden als ze zou weigeren of proberen te ontsnappen.

Hij liep tegen de lamp doordat hij met haar naar het politiebureau ging om aan te tonen dat ze niet vermist was. De politie had door dat er iets niet in de haak was en nam haar apart waarna ze vervolgens het hele verhaal vertelde.

Volgens Zweedse media heeft een forensisch-psychiatrisch onderzoek aangetoond dat de dokter verminderd toerekeningsvatbaar is, maar niet in die mate dat hij gevangenis straf kan ontlopen.

“Mijn client wilde heel graag een levenspartner,” vertelde advocaat Mari Schaub maandag aan verslaggevers. “Hij is een erg ongelukkige man. Het is geen sexuele sadist waar we mee te maken hebben. Hij is een gewone man van vlees en bloed.”

BBC

The Guardian

The New York Times

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *