Mummies ontdekt in graf koninklijke goudsmid

Door : Rutger Knol

Archeologen in Egypte hebben het graf van een koninklijke goudsmid ontdekt die de mummies van een vrouw en haar twee kinderen bevat. Het graf dateert uit het Nieuwe Koninkrijk (16e tot 11e eeuw voor Christus). Het graf werd gevonden in de buurt van de Nijl stad Luxor, 400 kilometer ten zuiden van Cairo.

Onder de voorwerpen die binnenin werden ontdekt, was een beeld van de Goudsmit Amenemhat, naast zijn vrouw. De mummies werden gevonden op een grafschacht die uit de hoofdkamer leidde, zei het ministerie van Oudheden van Egypte.

Volgens de archeologen stierf de moeder ongeveer toen ze 50 jaar oud was. Uit de tests kwam uit dat ze een bacteriële botziekte had. Haar zonen waren in hun 20/30e jaren en zijn in goede staat behouden. De autoriteiten geloven dat het graf van Amenemhat de meest krachtige godheid van de periode, hen kon leiden tot verdere ontdekkingen in het Draa Abul Naga necropolis, een gebied dat bekend staat om zijn tempels en begraafplaatsen.
Minister van Oudheden Khaled al-Anani zei: “We vonden veel voorwerpen van de begrafenisuitrusting binnen en buiten het graf. We vonden mummies, kisten, sommige sieraden en beeld.”Het werk is nog niet afgerond.”

BRON : BBC

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.