Hotelindustrie Sint Maarten druk bezig met wederopbouw

Het Caribische eiland Sint Maarten werd op 6 september 2017 hard getroffen door Irma. Deze orkaan beschadigde een groot deel van Sint Maarten waardoor de natuur, de infrastructuur, de gebouwen, waaronder hotels en restaurants en de huizen van bewoners. Toch is de bevolking van Sint Maarten druk bezig met het herstellen van de schade en het wederopbouw van de toeristenbranche.

Een bekend hotel op het eiland is het Holland Beach House Hotel, waar ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima in september een bezoek brachten. Een groot deel van het hotel was beschadigd. “Dertien van de 54 kamers waren helemaal weg. Ook het dak was weggewaaid en de lounge en het terras waren kapot. Zelfs het strand was onherkenbaar”, vertelt Lex Proper, eigenaar van het Holland House. Desondanks is het hotel na een week alweer begonnen met het herstellen van het pand en over ongeveer drie weken zal het hotel volledig hersteld zijn. Weten hoe dit zo snel is gelukt? Beluister dan hier het interview met Proper.

Fotoreportage

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.