Het gaat helemaal “Ok” met Nederland

Vele landen hebben moeite om na het corona-virus (covid-19 voor de azijnpissers onder ons) hun hoofd boven water te houden, echter gaat het helemaal “ok” met Nederland. Als meest brave jongetje van de klas wordt er weer eens van ons en Duitsland verwacht heel Europa mee te slepen op ons succes, want samen staan we sterker heh jongens?Als we kijken naar de werkloosheidscijfers in Europa kunnen we vaststellen dat de werkloosheid in ons prachtige landje niet heel erg heeft geleden onder het corona-virus. Ook is ons BBP(Bruto Binnenlands Product) niet zo hard gedaald als de rest van de landen in Europa.
Waar Spanje en Italie te maken hebben met een Economische crisis-ception (als in inception: droom in een droom), lijkt het erop dat Nederland de klap prima weet op te vangen.

Zoals te zien is in de volgende grafiek kampt de EU met een gemiddelde werkloosheid van 6,7%.
Als je kijkt naar het procentuele aantal werklozen in Nederland kun je zien dat wij het vergeleken met de rest van Europa vrij ok doen. Natuurlijk doen we het niet zo goed als de gouden eeuw (het koloniale verleden waar Mark Rutte graag weer naartoe wil), maar we doen het tenminste niet zo slecht als onze geliefde mediterrane buren overburen.

Dus probeer deze prinsjesdag eens in plaats van somber naar de troonrede te luisteren eens te denken “Het gaat tenminste niet zo slecht als in Spanje”.