Geen Infauxgraphics, maar knap werk

Zoek bij Google op infographics en je krijgt een keur aan minder geslaagde, visueel onaantrekkelijke of zelfs graphics met de nodige fouten. Het is sowieso vrij eenvoudig om te focussen op de minpunten van een visualisatie. Des te moeilijker is het om een infographic te vinden die juist wel aan alle eisen voldoet. De studenten gaan de uitdaging aan.


Groep 2 (Gerrit Doelman, Rachelle de Keijzer, Dominique Marks & Yassine Sabri)

groep 2
Elk stukje geschreven tekst is essentieel bij deze infographic. In 10 stappen weet je gewoon heel veel meer over slavernij. En er is geen moment dat je te veel tekst hoeft te lezen. Daarnaast is de vorm is heel beeldend. Het kleurgebruik oogt een beetje somber, wat goed bij het onderwerp past. Klik op de afbeelding om de volledige visualisatie te bekijken

Groep 3 (Edwin de Bruijn, Nick Hellendoorn, Amber van Houdt & Sam Ruijter)

Schermafbeelding 2015-11-15 om 17.01.05
Klik op de afbeelding om de animatie te bekijken

Groep 4 (Tim van Dam, Bruno van der Laan, Anne Slegten & Hillany Tinge)

Beoordeling van de gevonden infographic. Inhoud: Kurtzgezagt behandeld ingewikkelde of moeilijke (soms politiek of maatschappelijk) onderwerpen, en legt deze op zo’n manier uit dat het direct voor iedereen te begrijpen is, met gebruik van enkel feiten. Deze infographic gaat over ‘de tijd en de toekomst van alles’. Vorm: Simpele vormen, vierkant en rond, geen ingewikkelde vormen. ‘What you see is what you get’. Simplicity, wat bij een ingewikkeld onderwerp zeker handig is, het leidt je niet af van de kern, maar is wel duidelijk. Kleur: De kleuren welke Kurtzgezagt gebruikt zijn vriendelijk en duidelijk. Ze maken geen gebruik van harde kleuren, in geen enkel van hun infographic. Het creëert direct een toegankelijkheid en een vriendelijk beeld waar je graag naar kijkt. Typografie: Ze maken gebruik van een schreefloos font welke ze in dit geval bij aanduiding van ‘tijd’ gebruiken in uppercast. Hiermee creëer je alleen al in het font een verduidelijking. Gelaagdheid: Het is zo opgebouwd dat wanneer je enkel een minuut van deze infographic zou kijken, je nog steeds de volledige minuut begrijpt.
Kurtzgezagt legt ingewikkelde onderwerpen op zo’n manier uit dat deze direct voor iedereen te begrijpen zijn. ‘What you see is what you get’. De animatie is zo opgebouwd dat wanneer je enkel een minuut zou kijken, je deze nog steeds volledig begrijpt. Klik op de afbeelding om de animatie te bekijken

Groep 5 (Henk Batenburg, Ilonka Koerselman & Floris Willemsen)

Hi Daan, Wij hebben de onderstaande infographic uitgekozen. Neomam is een visuele studio uit Manchester, Engeland waar ze als geen ander weten hoe je een goede infographic moet maken. En dat zie je terug in deze interactieve visualisatie. De infographic is goed omdat ze gebruik maken van weinig maar duidelijke kleuren. Bovendien zijn de visualisaties in dezelfde stijl vormgegeven. Leuk detail is de timer die onderaan de pagina staat. Zo kan je pas goed zien hoe snel je in een goede infographic kan lezen en hoe veel data je er in kwijt kunt. Tot slot is deze infographic ook nog erg leerzaam voor de minor.
De infographic maakt gebruik van weinig, maar duidelijke kleuren. Bovendien zijn de visualisaties in dezelfde stijl vormgegeven. Leuk detail is de timer die onderaan de pagina staat. Zo kan je pas goed zien hoe snel je in een goede infographic kan lezen en hoe veel data je er in kwijt kunt. Klik op de afbeelding om de interactieve infographic te bekijken

Groep 7 (Wouter Nijeboer, Mike Rietman, Linda Schulp & Joost Van Zwieten)

groep7
Deze infographic verwerkt vooral feitelijke informatie over de beta van Star Wars Battlefront. Qua kleuren gebruikt de infographic de klassieke kleuren van het Star Wars logo op een overzichtelijke manier. Hiernaast verwijzen de data direct naar de objecten uit de game, wat de boel ook weer overzichtelijk maakt. Klik op de afbeelding om de volledige visualisatie te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.