Ruimtelijke infographics (1/2)

Studenten kregen de opdracht om onderzoek te doen naar een onderwerp dat hen mateloos interesseert. Hen werd gevraagd om rond dit onderwerp zo veel mogelijk data te verzamelen. Op basis hiervan hebben de studenten een infographic gemaakt. Bekijk hier deel 1 van de resultaten.

Amber van Houdt

Schermafbeelding 2015-11-18 om 13.11.14
Klik op de afbeelding om de interactieve infographic te bekijken. Belangrijk is wel om de rechterkant van het scherm te schalen met de afbeelding op de achtergrond, anders werkt hij niet goed.

“Infographic over de verkrijgbaarheid van tampons over de wereld. Als je op vakantie gaat naar een vreemd land is het vaak maar afwachten of ze ook tampons verkopen in de winkels. In reisgidsen wordt de mate van verkrijgbaarheid vaak ook niet aangegeven, dus daarom heb ik een digitale infographic gemaakt waarin je de verkrijgbaarheid van de tampons kunt zien.”

– Ga met je muis over de verschillende landen en zie of tampons daar verkrijgbaar zijn. –

 

Hillany Tinge

Zeefdruk infographic

“Ik ben gefascineerd door Zeefdruk. Dat is ook de reden dat ik afgelopen jaar er zelf een heb aangeschaft, in klein formaat. Mede omdat ik een eigen bedrijf heb opgezet en ik mijzelf wilde onderscheiden met handgemaakte producten, maar ook omdat ik ontzettend van deze techniek houdt.”

“Omdat voor veel mensen de techniek nogal onduidelijk is van hoe en wat, heb ik ervoor gekozen om de infographic te gebruiken om het proces van begin tot het eind te laten zien. Ik neem je mee door de verschillende stappen van het zeefdrukken.”

Meer weten? www.wedthings.nl

 

Job de Leeuw | LinkedIn

Inspiratie bronnen voor reizigers Job de Leeuw_Pagina_2

“Mijn ruimtelijke infographic gaat over de inspiratiebronnen van reizigers. Door middel van koffers wordt een procentuele weergave gegeven van die inspiratiebronnen.”

 

Rachelle de Keijzer

Schermafbeelding 2015-11-18 om 13.10.44
Klik op de afbeelding om de video te bekijken

“Mijn visualisatie betreft hoeveel blikseminslagen er plaatsvinden in een land als de VS. Met een lasersnijder heb ik de kaart van de VS uit een stuk hout gesneden en gaatjes opgelaten waar ik LED lampjes in heb gezet.”

“Elk lampje visualiseert een blikseminslag in de maand september van 2014 in de VS. Een snel knipperend lampje is een blikseminslag waarbij een of meerdere gewonden zijn gevallen, een langzaam knipperend lampje is een blikseminslag waarbij een of meerdere doden zijn gevallen.”

 

Floris Willemsen | LinkedIn

Speciaalbier in Nederland - Floris Willemsen

“Ik heb onderzoek gedaan naar de opkomst van speciaalbier in Nederland. Dat zie je in deze infographic. Verder denk ik dat de infographic voldoende duidelijk is en dat er verder geen toelichting nodig is.”

 

Gerrit Doelman

Fietsen click pdf EINDPRODUCT

“In deze infographic is te zien hoe ik het gebruik van fietsen vergelijk. Gerrit, dat ben ik zelf. Machiel is mijn vader. Er zijn een aantal duidelijke verschillen te zien. Bijvoorbeeld wat betreft het aantal. Of de manier waarop we een fiets kwijt zijn geraakt. Omdat het onderwerp fietsen is, leek het mij passend om een fiets te gebruiken als ruimtelijke infographic.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *