Ruimtelijke infographics (2/2)

Studenten kregen de opdracht om onderzoek te doen naar een onderwerp dat hen mateloos interesseert. Hen werd gevraagd om rond dit onderwerp zo veel mogelijk data te verzamelen. Op basis hiervan hebben de studenten een infographic gemaakt. Bekijk hier deel 2 van de resultaten.

Edwin de Bruijn

Schermafbeelding 2015-11-26 om 17.55.22
Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

“Deze digitale infographic geeft weer wat er in ons meest populaire audiospeler zit: ons mobieltje.”

 

Adil Eljazouli

Adil

“Ik had als onderwerp e-learning binnen basisscholen. Ik heb in principe een app gemaakt, dat de data weergeeft over het gebruik van mobiele apparaten op scholen in verschillende vormen.”

 

Mike Rietman

Mike Rietman - David Bowie infographic uitsnede
Klik op de afbeelding om de volledige afbeelding te bekijken.

“Bovenstaande infographic is een verkorte weergave van het succes van popicoon David Bowie. Om de infographic persoonlijk te maken heb ik ervoor gekozen om alleen mijn favoriete Bowie albums uit te lichten.”

 

Bruno van der Laan

Brunovanderlaan_graphic_ontwerp

 

Sam RuijterLinkedIn

infographic.v2

“Deze infographic geeft een aantal wapens weer uit het legendarium van J.R.R. Tolkien (vooral bekend van The Lord of the Rings en de Hobbit-trilogieën). Elk wapen heeft een eigen verhaal, verschillende belangrijke eigenaren en verschillende opmerkelijke momenten in het bestaan van het wapen. De wapens zijn allemaal met de hand gemaakt waarna ze gefotografeerd zijn. De nabewerking is gedaan in Adobe Photoshop.”

 

Marjolein van Wouden | Website

Schermafbeelding 2015-11-26 om 18.19.48
Klik op de afbeelding om de animatie te bekijken.

“Sinds augustus 2015 wordt sushi slecht in het nieuws afgebeeld. Het blijkt dat super veel sushirestaurants in Nederland niet voldoen aan de hygiëne-eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ondanks de gevaren kijken veel sushi liefhebbers, waaronder ikzelf, hier dwars doorheen. In deze infographic heb ik de informatie weergegeven in de producten die bij het onderwerp horen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.